BIOGRAFIE ANGELINA

Angelina is al actief als zangeres sinds haar 6e jaar in een kerkkoor. Diverse talentenjachten en zelfs ook de Henny Huisman Soundmixshow samen met haar broer. Waar zij in de grote finale de 4e plaats heeft behaald. Daarna stond Angelina regelmatig met het orkest Musiquette op de bühne. Regionaal werd ze bijzonder populair in November 1994 door het uitbrengen van haar eerste dialect CD “Limburg Mien Land”.

In 1999 schunckelde beide Limburgen op de eerste grote hit van ANGELINA “Daan goon de Lempkes Aon”. Een hit waar Angelina al jaren voor streed die uiteindelijk toch resulteerde tot de erkenning dat ze een van de topvocalisten is in de beide Limburgsen. Het grote publiek koos en waardeerde de song “Daan goon de Lempkes Aon”. Dat Angelina als “Mestreechse” dialect vocaliste ook in het Belgisch-Limburgse Maasland wordt gewaardeerd, mag blijken uit het feit dat Angelina uitverkozen werd tot de TROTWAAR 2000 van Belgisch Limburg.Deze onderscheiding die eenmaal in de vijf jaar wordt verstrekt, houdt in dat zij de erkenning ontvangt dat zij een ambassadrice is, die de tradities van het Carnaval en het Limburgse dialect in stand houdt en uitstraalt naar het publiek in beide Limburgen en vooral dat ze van betekenis is voor het Carnaval in de stad Bilzen en voor Belgisch Limburg.

Jaarlijks wordt Angelina teruggevraagd bij tientallen Carnavalsverenigingen van Eysden tot de Mokerheide, simpel vanwege het feit dat het feesten is bij een optreden van Angelina. Voor het komende seizoen heeft zij veel verse nummers in petto voor het publiek. Buiten het Carnavalsseizoen is Angelina ook een veelgevraagde artieste mede dank zij haar fantastische vocale kwaliteiten die zij in huis heeft.Angelina is een allround zangeres waaronder duits, engels -en nederlandstalig liedjes van diverse stijlen die zij ook makkelijk kan zingen.In tien jaar tijd heeft Angelina zes Album Cd’s uitgebracht, twee maxi-singles en drie single Cd’s. In juni 2001 sloot Angelina een nieuw platencontract af bij Marlstone Recordings. Het gevolg hiervan is dat op 31 augustus 2001 een geweldig nieuw album van Angelina op de markt kwam “Vaan Leefde Gaon Iech Zweve”. Dit album was een van de betere CD producties die van Angelina op de markt is verschenen met diverse hit gevoelige nummers erop. Dit mag wel blijken uit het feit dat 14 dagen na de release datum de CD “Vaan Leefde Gaon Iech Zweve” bij L1 Radio genomineerd werd als “Het Geluid Van Zuid”.

Het nieuwe album van “Angelina, Vaan Leefde Gaon Iech Zweve” is door de diskjockeys van dialectprogramma’s bij de Limburgse lokale omroepen gekozen als Limburgs Leefste. Dat dit terecht is mag blijken uit de reacties van het publiek bij de vele live optredens en de vele optredens voor TV bij L1 en TV Totaal die Angelina afgelopen tijd heeft gedaan. Voor een rechtstreekse uitzending was ze op zaterdag 9 februari 2002 bij L1 te gast in de Zoepkoel te Venlo. In februari 2002 is Angelina te gast geweest voor het Holland Festival te Melbourne in Australië. Daar heeft ze een succesvol tournee afgesloten. Op 3 mei 2003 presenteerde Angelina haar zesde album CD “Veer Kier L”. Direct na haar presentatie was Angelina met “Veer Kier L” “Het geluid van Zuid” in het programma “Plat Eweg” van Henk Hover bij Radio L1.

In juni, juli en augustus 2003 stond het album “Vier Keer L”, genoteerd in de Limbo top 10 op een vierde en twee maanden op een negende plaats. Angelina’s grootste hit “Daan Goon de Lempkes Aon” staat al vanaf 1999 in de jaarlijkse L1 Limbo Top 100 aller tijden, al jarenlang hoog genoteerd. Hemelvaartsdag 20 mei 2004 was een geweldige dag voor Angelina. Haar hitsingle “Daan Goon DeLempkes Aon” bereikte op deze dag een gedenkwaardige DERDE plaats in de L1 LimboTop 100 van 2004 en een vijfde plaats in de L1 Top 100 van 2005. VleegMesjien was het eerste liedje dat uitkwam. Het VleegMesjien heeft inmiddels al een vaste plek in het repertoire van Angelina en bij het publiek veroverd. Amper twee maanden later komt de Maastrichtse diva weer op de proppen met “Diech Bis Mie Leve”, een hedendaags werk, zoals er de laatste jaren veel vanuit Duitsland zijn overgewaaid. Met deze nieuwe single bewijst Angelina méér dan ooit nog perfect in de hedendaagse muziekscene te passen. “Diech Bis Mie Leve” is jong, fris en modern en volgens de kenners een schot in de roos (Bron: Jos Huysmans). Inmiddels heeft “Diech Bis Mie Leve” 3 maanden lang op de 7e plaats in de L1mbo Top 10 gestaan en uiteindelijk op de 37e plaats in de L1mbo Jaaroverzicht van L1. De nieuwe samenwerking zal een vernieuwende muzikale kant van Angelina laten zien afwisselend van het bekende repertoire, maar met een vleugje moderne klanken misschien in meerdere talen.

11 Oktober 2015 is haar 40 jarig jubileum cd “Mie Leve” uitgekomen met een zeer gevarieerd repertoire. Dit geeft nogmaals aan dat Angelina met diverse muziekstijlen Pop, Schlager, Easy Listening, duitstalig, engelstalig en natuurlijk limburgs wel raad weet.

In mei 2016 weer een succes voor Angelina als haar nummer “Daan Goon De Lempkes Aon” bij de L1mbo TOP100 2016 van L1 op de eerste plaats staat.

Angelina wenst u veel luisterplezier.

BIOGRAFIE RONALD

Ronald is sinds zijn peuterperiode al bezig om het orgel (plastic Bontempi) te bespelen. Vanaf zijn 8e heeft hij 4 jaar solfège les gehad. Vanaf zijn 9e is hij begonnen met privéles op het orgel. Op zijn 13e heeft hij naast het orgel ook nog les gekregen op het knopaccordeon. Vanaf zijn 15e is Ronald in de toenmalige band van zijn vader als toetsenist begonnen met optreden. Sinds 1995 heeft Ronald het zingen opgepakt toen hij 5 jaar samen met een gitarist in een duo heeft gespeeld. Sinds kort is Ronald te boeken als duo met Angelina.